Dersler (9)

Okuma 6: Obamas rådgivare försvarar kriget med drönare



USAs militärer använder drönare i kriget mot terrorister i Pakistan och flera andra länder. En drönare är ett stridsflygplan utan förare. Flygplanets styrs av en person som sitter vid en dator långt därifrån.
USAs president Barack Obama har fått mycket skäll för kriget med drönare. Experter säger att många oskyldiga människor har blivit dödade.

John Brennan är Obamas rådgivare. Han är en av dem som planerat kriget med drönare. Nu kan han bli chef för spionorganisationen CIA.

Politikerna i USAs riksdag frågade på torsdagen ut John Brennan om kriget med drönare. Brennan försvarade kriget.
- "Drönarna används bara i nödfall. De används för att rädda amerikaners liv" sade han till politikerna. 
..................................................................................................................................................
USA askerleri Pakistan'da ve pek çok alanda teröristlere karşı savaşta uzaktan komutalı uçak kullanıyor. Bir uzaktan komutalı uçak pilotsuz (sürücüsüz) bir savaş uçağıdır. Savaş uçakları uzakta bilgisayar başında oturan bir kişi tarafından yönetiliyor. 

USA Başkanı Barack Obama uzaktan komuta uçakla savaş nedeniyle pek çok yergi aldı. Uzmanlar, pek çok masum insanın öldüğünü söylüyorlar.

John Brennan, Obama'nın danışmanı. Uzakta komuta uçaklarla savaş planlayanlardan biri. Şimdi CIA Ajan Teşkilatı'nın lideri olabilir.

Amerika'nın parlamentosundaki politikacılar, Perşembe günü John Brennan'a  uzaktan komuta uçakla savaş hakkında sorular sordu. Brennan savaşı savundu. Politikacılara;
- "Uzaktan komuta uçaklar sadece acil durumlarda kullanılıyor. Amerikalıların hayatını korumak için kullanılıyor", dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder